Ciboni trijumf u hrvatskom derbiju

NLB liga

Ciboni trijumf u hrvatskom derbiju

M. Skaka

Uz utakmicu u kojoj je Široki doživio visok porazu u Podgorici, te zbog vremenskih prilika odgođeni meč između Bosne i Partizana, za nas najzanimljiviji meč igrao se u Vršcu, gdje je Helios u posljednjim sekundama stigao do pobjede od samo pola koša razlike i u mnogome zakomlikovao situaciju za Bosnu koja će se sada vrlo teško iskoprcati sa posljednjeg mjesta na tabeli regionalne lige.

Na ostalim terenima 19. kolo donijelo je mnogo uzbuđenja. Najzanimljivije bilo je u hrvtskom derbiju u kojem je Cibona odnijela bodove iz Zadra tek nakon produžetka. Nakon 40 minuta igre na semaforu je stajalo 84:84, a u dodatnom vremenu bolje su se snašli Cibosi i slavili sa 87:92. Odličnu partiju pružio je Lukša Andrić sa 27 poena i 7 skokova, a vrlo dobro ga je pratio mladi hrvatski reprezentativac iz Mostara, Bojan Bogdanović sa 18 poena. U poraženoj ekipi bolji od ostalih bili su Rok Stipčević sa 23 i Hrvoje Perić sa 19 postignutih poena.

U subotu svoj meč igrali su Zvezda i Cedevita, a Beograđani su bili ubjedljivi i otpratili najmlađeg NLB ligaša sa 20 poena zaostatka. Konačan rezultat glasio je 83:63. Naš Elmedin Kikanović nije ostvario upečaljiv učinak sa samo 3 poena i 3 skoka, dok je Oliver Stević odigrao partiju sezone i ubacio 17 poena uz 9 skokova. U redovima Cedevite ni ovaj put nije bilo Ivana Opačka.

U ostalim susretima igranim ovog vikenda vrijedi istaknuti do sada najuvjerljiviju pobjeduOlimpije, koja je, iako oslabljena, deklasirala FMP sa 95:54. Zagreb je nastavio sa pobjedama u do sada najboljoj sezni za njih. Ovaj put stradao je Radnički sa 87:80, što je Zagrebu bilo dovoljno da privremeno zasjedne na 2. mjesto na tabeli, obzirom da Partizan nije odigrao svoju utakmicu sa Bosnom. Porazom od Heliosa (75:76), Hemofarm je ugrozio svoj put na Final Four i sa 12 pobjeda i 7 poraza, nakon što Partizan nadoknadi svoju zaostalu utakmicu i dalje će dijeliti 4. i 5. mjesto sa Olimpijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.