Cibosi pali u finišu kod Olympiakosa
Miloš Teodosić je bio prvo ime Olympiakosa

Euroliga Top 16

Cibosi pali u finišu kod Olympiakosa

Odigrane su prve tri utakmice trećeg kola Top 16 Eurolige,  a u sve tri utakmice pobjede su slavili domaći timovi. CSKA Moskva je nanio prvi  poraz Prokomu, dok je Olympiacos upisao treću pobjedu protiv Cibone. Unicaja je bila bolja od Žalgirisa.

Cibona je bila vrlo blizu pobjede, ali je širina klupe presudila u korist Olympiacosa. Velimir Perasović je u Pirej, u dvoranu Mira i prijateljstva otišao bez povrijeđenih Rozića i Vukušića, što je ipak previše protiv najskuplje euroligaške momčadi.

Cibona je u dvorani u kojoj je prije 25 godina osvojila naslov evropskog prvaka bila blizu pobjede sve do posljednjih sekundi. Nakon tri četvrtine su Cibosi vodili sa 61:58, ali je domaći tim u posljednjih deset minuta zaigrao puno bolju odbranu i ostvario pobjedu (78:75) koja im daje velike izglede da se nađu ponovo u četvrtfinalu.

U pobjedi domaćeg tima najbolji je bio Miloš Teodosić sa 17 poena, Nikola Vujčić je upisao 16, a Josh Childres 11. Kod Cibone su najbolji bili Marko Tomas sa 23, Jamont Gordon sa 20 i Bojan Bogdanović sa 15 poena.

CSKA Moskva je odigrao jednu od najozbiljnijih utakmica ove sezone i nanio prvi poraz Prokomu u Top 16 fazi Eurolige (84:73). Samo šest igrača moskovskog kluba se upisalo u strijelce i svih šest je imalo dvocifren učinak.

Sasha Kaun je odigrao odličnu utakmicu (18 poena, 10 skokova), J.R. Holden je dodao 17, Trajan Longdon 14, Victor Khryapa 13, a Zoran Planinić i Ramunas Šiškauskas po 11. Kod Prokoma je Quintel Woods ubacio 16 poena, a David Logan i bh. reprezentativac Ratko Varda po 15.

U posljednjoj utakmici večeri Unicaja je u Malagi bila ubjedljiva protiv Žalgirisa (86:68). Juan Dixon sa 16 i Robert Archibald sa 15 poena bili su najefikasniji kod Unicaje, dok su Brown i Pocius sa po 11 poena bili najefikasniji kod Žalgirisa. Mirza Begić je upisao 10 poena, 4 skoka i 2 blokade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.