Cibosi potopljeni u Sieni

Euroliga, 3. kolo

Cibosi potopljeni u Sieni

Edmir Škorić

U posljednjim večeras odigranim utakmicama 3. kola Eurolige pobjede su ostvarili Brose Baskets, Valencia i Siena.

Cibona je teško poražena u Sieni, iako su dobar dio utakmice Cibosi bili ravnopravan protivnik italijanskom predstavniku. Montepaschi je na kraju slavio rezultatom 80:57.

Domaće su predvodili Kaukenas (16p) i Bo McCalebb (14p), dok se u redovima gostiju iz Zagreba najviše istakao Drago Pašalić sa 17 poena i sedam skokova, te Delaš sa 13 poena i šest skokova. Siena je ostvarila sve tri pobjede, a Cibona sva tri poraza.

U narednom kolu Siena će gostovati Fenerbahčeu, dok će Cibona ugostiti Cholet. Brose Baskets je, rezultatom 79:69, slavio domaću pobjedu nad Charleroijem u utakmici 3. kola grupe B. Brose predvodi skupinu sa pet bodova, uz učinak od dvije pobjede i jedan poraz. Charleori je, pak, na dnu sa tri poraza.

Pamesa je rutinski došla do pobjede nad CSKA (82:57). Timu iz Valencije je ovo prvi trijumf.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.