Cibosi u Istanbulu nastavili seriju poraza

Fenerbahče rutinski do pobjede

Cibosi u Istanbulu nastavili seriju poraza

Edmir Škorić

Cibona je u sedmom kolu Eurolige upisala i sedmi poraz. Večeras su Vukovi nadigrani u Istanbulu od Fenerbahčea koji je slavio sa 100:70.

Fenerbahče Ulker na krilima 15 hiljada svojih navijača rutinski došao d pobjede nad Cibonom. I dok je Cibona jedina momčad bez pobjede, Turcima je ovo bila šesta pobjeda.

Neven Spahija večeras nije računao na Marka Tomasa, ali je imao raspucane Roka Ukića, Omera Onana i Kayu Pekera.

Cibosi su u zadnju četvrtinu ušli sa zaostatkom od 23 poena, pa je već tada bilo riješena utakmica. Stoga su gosti posljednju dionicu igrali u šarolikom sastavu.

U redovima Fenera istakli su se, dakle, Ukić (17p), Kinsey (20), dok je kod Cibosa raspoložan bio Bogdanović sa 23 ubačena poena i dvije asistencije.

U grupi D CSKA je ugostio Panathinaikos, a ovaj rusko-grčki okršaj pripao je gostima (68:72).

Iako su Grci dominirali u prve tri dionice, CSKA je dobrom serijom u četvrtoj četvrtini došao do izjednačenja (60:60), samo pet minuta prije kraja utakmice. No, posustali su Moskovljani, a Atenjani "tricama" Perperogloua i Diamantidisa otišli na +7 i konačnih 71:64.

Diamantidis je upisao 17 poena kod PAOK-a, te tome pridodao i četiri skoka. Kod domaćih Sokolov je postigao također 17 poena, ali i osam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.