"Cilj Mladosti bio je opstanak"

Pred početak doigravanja, Miloš Komatina:

"Cilj Mladosti bio je opstanak"

Miloš Komatina je odigrao fenomenalnu sezonu za Mladost. Mirno i samozatajno je, bez velikih najava, zajedno sa ostalim igračima Gorana Sladojevića gradio fenomenalni rezultat koji je označio ulazak u doigravanje.

Pred polufinalnu seriju protiv Širokobriježana ovaj igrač se na trenutak vratio na sami start sezone.

"Na samom početku Lige 13 Mladost je ušla sa ciljem da izbori opstanak ali smo dobrim partijama obezbjedili Ligu 6. U toj fazi takmičenja nismo imali pritiske niti od strane grada niti od strane Uprave našeg kluba. Pred početak Lige 6 doveli smo Bocku i Bogdana Jovanovića te ponovili dobre igre i izborili polufinale sa Širokim", govori za naš portal Komatina koji je u Ligi 6 stigao do prosjeka od 19 poena i 6,8 skokova po susretu:

"Imali smo jednu generalnu probu protiv Širokobriježana u našoj dvorani kada smo ostvarili pobjedu. Da li taj susret može biti mjerodavan, veliko je pitanje? I mi, ali i oni, smo tada u 9. kolu već osigurali pozicije za play-off, tako da smo odigrali jedan meč bez rezultatskog imperativa. Oni su kvalitetnija ekipa od nas i to nije sporno, ali imamo se pravo nadati i želimo da probamo izboriti što bolji rezultat. Imamo i problem jer nam je veoma bitan suigrač Đuranović doživio povredu ukrštenih ligamenata i morat će na operaciju, Avdibegović je imao temperaturu pa ćemo vidjeti u kakvom će stanju biti pred ovu seriju", kaže Komatina te za kraj ovog razgovora dodaje:

"Nemamo teških centara i skoro svi naši igrači mogu igrati po dvije pozicije. Upravo tu i vidimo našu šansu u seriji koja nas očekuje protiv Širokog".

Prva utakmica između Širokog i Mladosti igra se u subotu sa početkom u 20 sati. Polufinalna serija se igra na dvije pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.