Čitlučanke slavile u derbiju
Derbi pripao Brotnju 94

Prvenstvo BiH za košarkašice, 7. kolo

Čitlučanke slavile u derbiju

Derbi susret 7. kola Prvenstva BiH za košarkašice odigrali su u Novom Gradu/Bosanskom Novom ekipe Slobode i Brotnja 94. U veoma neizvjesnoj i napetoj utakmici slavile su gošće iz Čitluka sa 69:68 čime su se probile na četvrtu poziciju na tabeli.

Željezničar i Jedinstvo snage su odmjerili u Sarajevu. Zbog činjenice da je meč između bh. prvaka i Zrinjskog, predviđen za petak ponovo prolongiran, Tuzlanke su u subotu gostovale u dvorani «Ramiz Salčin - Mojmilo».

Pobjedu je upisala i ekipa Borac Mladost. Izabranice trenera Ranka Ćuzulana slavile su u Mostaru kod Zrinjskog sa 71:58, a siguran trijumf na krilima Matee Tavić (37 poena) ostvario je Čelik u susretu sa Livnom (90:73).

Rezultati
Sloboda - Brotnjo 68:69, Željezničar UNIQA - Jedinstvo 78:68, Zrinjski - Borac Mladost 58:71, Čelik - Livno 90:73. Nedjelja: RMU Banovići – BHN Bugojno. Slobodna je bila ekipa Neimarstvo 03.

Poredak
Željezničar 12 bodova i susret manje, Sloboda 12, Jedinstvo 11, Brotnjo 94 11, Čelik 10, Neimarstvo 03, Borac Mladost 8, Livno 8, RMU Banovići 6, Zrinjski 6, BHN Bugojno 6.
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.