Cleticsi slavili u TD Gardenu

Triple-double Ronda

Cleticsi slavili u TD Gardenu

Midhat Šljivak

Košarkaši Bostona savladali su večeras u TD Gardenu New York Knickse nakon produžetka rezultatom 115:111.


Odigrali su Knicksi i Celticsi zaista sjajnu utakmicu, a posebno se istakao dvojac Celticsa Rajon Rondo i Paul Pierce.

Knicksi su na poluvremenu imali vodstvo od pet poena 56:51, no sjajnom igrom u trećem periodu Boston okreće rezultat u svoju korist te se u posljednju četvrtinu ušlo sa sedam piena razlike za Celticse 80:73.

Ipak, New York se nije predavao te su na svega nekoliko sekundi do kraja imali prednost od 103:100, ali Boston u svojim redovima ima Paula Pierca koji trojkom u posljednjim sekundama donosi produžetak.

U dodatnih pet minuta dominacija Bostona koji poprilično lako riješavaju utakmicu u svoju korsit.

Paul Pierce je predvodio Boston sa 34 poena, no noć mu je "ukrao fenomenalni Rajon Rondo koji je upisao triple double učinak. Rondo je upisao 18 poena, 17 skokova i 20 asistencija.

Kod Knicksa Carmelo Anthony je ubacio 25 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.