Clippersi razbili Kingse

NBA liga

Clippersi razbili Kingse

Eldar Ganibegović

Košarkaši LA Clippersa su bez većih problema upisali pobjedu na domaćem parketu protiv Sacramento Kingsa rezultatom 126:105.

Domaći sastav je već nakon prve četvrtine imao 13 poena prednosti, dok su poslije druge dionice svoje vodstvo digli na +19.

U nastavku meča su nastavili razbijati svog protinika, pa su tako do kraja susreta odradili rutinski posao i došli do nove pobjede.

Clipperse je do pobjede vodio sjajni Lou Williams sa 26 poena, dok je Miloš Teodosić ubacio 11 i tome dodao pet asistencija.

Na drugoj strani je najbolji bio Willie Cauley Stein sa 23 poena i 13 skokova, a Bogdan Bogdanović je sa klupe ubacio 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi