Clippersi u derbiju Zapada bolji od Rocketsa

NBA liga

Clippersi u derbiju Zapada bolji od Rocketsa

Edmir Škorić

U noći s utorka na srijedu odigrane su četiri utakmice NBA lige, a do pobjeda su došli košarkaši Golden Statea, Clevelanda, Memphisa i  Los Angeles Clippersa.

Golden State je sa 110:90 savladao Philadelphiju 76erse, nanijevši im tako prvi poraz u sezoni. Koban za domaće bio je njihov bivši igrač Andre Iguodala sa učinkom od 32 poena, 3 skoka, 3 asistencije, 3 oduzete lopte i 1 blokada. Stephen Curry ubacio je 18 poena uz 10 skokova i 12 asistencija. David Lee je također ubacio 18 poena uz 7 skokova.

Ognjen Kuzmić nije pogađao iako je igrao devet minuta i pritom imao jedan neuspješan pokušaj za dva poena. Kod gostiju najefikasniji su bili Evan Turner i Michael Carter-Williams sa po 18 poena. 

Cleveland je u uzbudljivom meču slavio nad Minnesotom sa 93:92. Glavni igrač Cavaliersa, naravno, bio je Kyre Irving, sjajni playmaker sa 15 poena, 8 skokova (defanzivnih), 6 asistencija, 2 blokade... Efikasniji od njega u redovima gostiju bio je jedino rezervista C.J. Miles sa 19 poena.

Kod Timberwolvesa Kevin Martin je ubacio 23 poena, Kevin Love 17 uz 13 skokova i 5 asistencija, a crnogorski centar Nikola Peković 8 poena uz 12 skokova. Corey Brewer i Derrick Williams ubacili su po 13 poena. 

Memphis je drugu pobjedu ostvario na svom parketu protiv Bostona. Celticsi su na učinku 0-4 i trenutno su najlošija momčad lige. Grizzliesi su slavili sa 95:88. Trojica domaćih košarkaša ubacili su po 15 poena: Zach Randolph, Mike Conley  Jerry Bayless. Kod Celticsa je najraspoloženiji bio eff Green sa 22 poena, 5 skokova i 1 asistencijom.

Jared Sullinger je ubacio 16 poena, a Avery Bradley 14. Dvocifren broj koševa ubacio je jedino još ordan Crawford (12). 

U sjajnom meču Clippersi su u Los Angelesu sa 137:118 savladali Houston Rocketse. J.J. Redick je brojao do 26, Chris Paul 23 uz 17 asistencija, Blake Griffin 18 uz 7 skokova. Kod "raketa" skromni učinci Jamesa Hardena (15p, 5as), Dwighta Howarda (13p, 9s), Omrija Casspija (19p, 9s), Jeremyja Lina (14p, 8a)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.