Clippersi u polufinalu Zapada

NBA liga

Clippersi u polufinalu Zapada

Gostujućom pobjedom 82:72 nad Mempisom, košarkaši Los Angeles Clippersa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige.  

Nakon što su su prosuli vodstvo od 3:1 u seriji, Clippersi su sinoć iskoristili treću meč loptu i odlučujućoj sedmoj utakmici došli do pobjede. 

 

Presudnu ulogu u trijumfu gostiju imala je klupa Clippersa koja je s 41:11 nadigrala klupu Grizzliesa. Od prve petorke gostiju iz Los Angelesa u posljednjoj četvrtini samo se Chris Paul upisao u strijelce, a ostalo su odradili igrači s klupe. 

 

Paul je ujedno bio prvo ime Clippersa sa 19 koševa, 9 skokova i 4 asistencije. 

 

U redovima Grizzliesa dvoznamenkasti učinak imali su samo Rudy Gay i Marc Gasol. Obojica su ubacila po 19 koševa, Gay je dodao 9 skokova, a Gasol pet. 

 

Protivnik Clippersima u konferencijskom polufinalu bit će prvi nositelji Zapada San Antonio Spursi. 

 

Sinoć je polufinalnu seriju Istoka domaćom pobjedom otvorio Miami Heat. Prevođen LeBronom Jamesom (32 koša, 15 skokova) i Dwyaneom Wadeom (29 koševa, 4 asistencije), Miami je s 95:86 bio bolji od Indiana Pacersa. 

 

Pacersi su se odlično držali većim dijelom utakmice, a Heat je slomio otpor gostiju tek u posljednjoj četvrtini u koju su momčadi ušle poravnate 70:70. 

 

Kod Indiane David West i Roy Hibbert ubacili su po 17 koševa, West je dodao 12, a Hibbert 11 skokova. 

 

Zabrinjavajuća novost za Miami je ozljeda trbušnog zida Chrisa Bosha, koji je sinoć odigrao samo prvo poluvrijeme. Težina ozljede bit će poznata nakon dodatnih medicinskih pregleda. 

 

ISTOČNA KONFERENCIJA: 

 

Miami Heat (2) - Indiana Pacers (3) 95:86 

(Miami vodi 1:0 u seriji na četiri pobjede) 

 

 

ZAPADNA KONFERENCIJA: 

 

Memphis Grizzlies (4) - Los Angeles Clippers (5) 72:82 

(Clippersi prošli dalje pobjedom 4:3 u seriji) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti