Čolak ostaje, Velić  vodi momčad
Velić preuzima momčad, možda i do kraja sezone

Održana sjednica Uprave Širokog Eroneta

Čolak ostaje, Velić vodi momčad

Ovih dana je u HKK Širokom Eronetu bilo zaista živo. Odlazak prvog trenera Vlašića, pa dolazak Danijela Jusupa na njegovo mjesto, a nakon samo sedam dana odlazak Jusupa,i  onda se u tu priču ubacio i Frano Čolak koji je želio raskid ugovora jer je nezadovoljan igrama kojim pruža.

Danijel Jusup nije pošteno ni zagrijao klupu na Pecari, a već je „odlepršao“. Taj potez je iznenadio sve, pa i samu Upravu kluba Širokog Eroneta.

Međutim, stanje je takvo kako jest, Jusup više nije trener Širokog i sada je potrebno naći novog. Stoga je Uprava kluba jučer i sazvala sjednicu na kojoj se raspravljalo o ovim zbivanjima u vezi trenera, te o zahtjevu Čolaka za raskidom ugovora.

Na kraju je donešena odluka da će ekipu protiv Bosne u subotu sigurno voditi dosadašnji pomoćni trener Ivan Velić, iako nije isključeno da on vodi momčad  i do kraja sezone, a Frano Čolak i dalje ostaje na Pecari.

Široki sutra u okviru 18. kola NLB lige ugostiće Bosnu ASA BHT koja je u isto vrijeme ostala bez trenera. Klupu je napustio Šehovac, a novi trener je Parežanin.

Ishod ovog susreta je od velike važnosti za oba kluba. Tako bi se Široki u slučaju pobjede odmaknuo od dna, dok bi se Bosna u slučaju pobjede približila na pobjedu manje Širokom, te izjednačila sa Heliosom.

Ostaje se samo nadati da ovi događaji neće utjecati na igrače, na momčad i da ćemo na Pecari gledati prije svega dobru košarku.

Utakmica između Širokog i Bosne igra se  sutra 23. siječnja u dvorani na Pecari sa početkom u 20 sati uz izravan prijenos na BHT1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.