Collins: Nadam se da osvajamo trofej

Široki WWin kompletan u završnici

Collins: Nadam se da osvajamo trofej

Domaćin završnice Kupa BiH ove sezone je ponovno Široki Brijeg. Prve utakmice na rasporedu su danas, a sastaju se Široki WWin i Mladost, te Igokea i Bosna.

Momčadi Širokog će na putu do finala „stati“ momčad Mladosti iz Mrkonjić Grada za koju Širokobriježani kažu da su agresivna momčad sa nekoliko iskusnih pojedinaca i da ih čeka težak posao.

“Stanje u ekipi je normalno, imali smo problema sa ozljedama, Vladović nije išao u Beograd ali sad smo svi zdravi. Mladost je težak protivnik, imaju par iskusnih igrača i igraju dosta agresivno. Moramo ući maksimalno ozbiljno i koncentrirano u susret.“, rekao je pomoćnik Ivana Velića, Damir Vujanović.

Sličnog razmišljanja je bio i Fran Pilepić koji je poželio da se ponovi prošla godina.

“Poraz u Beogradu je iza nas i sada nam slijedi završnica Kupa. Ovo je velika šansa da osvojimo prvi trofej ove sezone i sigurno da želimo ponoviti prošlu godinu. Na terenu moramo opravdati ulogu favorita. Ako budemo na nivou igara iz ABA lige ne bi trebalo biti problema.“, rekao je Fran Pilepić.

Coleman Collins je izrazio zadovoljstvo igranja u Širokom i da se tu osjeća kao kod kuće, te se nada da će osvojiti ovaj trofej.

„Do sad mi je ovdje bilo odlično. Osjećam se kao kod kuće, iako sam jedini Amerikanac ne osjećam se tako i stvarno sam se dobro uklopio s ekipom. Uzbuđen sam zbog Kupa i nadam se da ćemo ga i osvojiti.“, rekao je Collins uoči završnice.

„Nismo imali dobar rezultat u prošloj utakmici ali zato smo dodatno i jako trenirali, oporavljali igrače i sad smo spremni. Ako nastavimo sa igrama kao ove sezone mislim da nećemo imati problema.“, rekao je Collins.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.