Deba ispod koša vreba: Momak od preko 160 kilograma je nešto posebno u svijetu
Connor Williams je momak koji je privukao veliku pažnju svjetske javnosti zbog svoje težine koja je zaista ogromna za jednog košarkaša

Košarka mu je velika ljubav

Deba ispod koša vreba: Momak od preko 160 kilograma je nešto posebno u svijetu

M. Šljivak

Košarkaš Connor Williams postao je poznat širom svijeta, a naročito u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog činjenice da je trenutno vjerovatno i najteži čovjek koji igra košarku sa nešto više od 160 kilograma uz 213 centimetara visine koju ima.

Connor Williams ima 20 godina i težak je nešto više od 160 kilograma. Ipak, težina ga ne zaustavlja u igranju košarke i on često zna pokazati da nije zalutao na parket.

Williams je trenutno član koledža St. John Fisher. Treći je to rang koledž košarke u Sjedinjenim Američkim Državama, a Connor je taj koji je ovu školu predstavio javnosti.

Njegov izgled je razlog. Ne viđa se često debeljuca od 160 kilograma kako igra košarku, a on često zna pokazati da mu ona itekako ide dobro od ruke.

Connor ima poprilično laganu ruku. Mnogi u šalu kaže da je ogromni Stephen Curry, a on uživa igrajući košarku za svoj koledža.

"Zaista volim košarku i smatrao sam da ću više uživati igrajući ovaj sport umjesto fudbala", rekao je Williams iako je u ovom sportu imao priliku igrati na većem nivou.

Oglasi

Prošle sezone 'Big Cozy' ubacivao je gotovo tri poena uz 2.4 skokova po meču, a i u ovoj sezoni za sada je na istim prosjecima.

U martu prošle godine Williams je istakao da se izuzetno dobro zabavlja na parketu. Posebno voli atraktivne asistencije.

"Lijepo je postići poene, ali ja želim da moj tim pobjeđuje. Zbog toga više volim asistirati", rekao je on.

Connor Williams u budućnosti vjerovatno neće biti dio nijednog elitnog tima u svijetu košarke i pitanje je hoće li je uopšte i igrati profesionalno nakon koledža.

Ipak, on je uspio u onom što mnogi bolji košarkaši ne uspiju napraviti, a to je steći popularnost širom svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi