Cook dvije godine u Valenciji

Valencia našla zamjenu za Marinkovića

Cook dvije godine u Valenciji

Nakon što je Marko Marinović otišao u berlinsku Albu, uprava Valencije je našla zamjenu na poziciji playmakera. Riječ je o američkom playu Omaru Cooku, koji je zadnje dvije sezone igrao za Unicaja Malagu.

28-godišnji Cook je u ACB ligi u dresu Unicaje imao prosjek od  7.3 poena i 5.1 asistencije po utakmici, a u Valenciji će se za mjesto startnog playa boriti s francuskim reprezentativcem Nandom De Colom, te mladim reprezentativcem Španije Joseom Simeonom.

Prije dolaska u Evropu Omar Cook je igrao za Portland i Toronto u NBA ligi, a po dolasku u Evropu igrao je za belgijski Dexia Mons, Crvenu zvezdu, te rusku Samaru. Ugovor s Valencijom je potpisao na dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije