Cousins razbio Nuggetse, Nurkić skuplja poene i skokove

Sacramengo Kingsi jači od Denvera

Cousins razbio Nuggetse, Nurkić skuplja poene i skokove

Edmir Škorić

Denver Nuggetsi nisu imali šta da traže u Sacramentu, pa su upisali i treći ovosezonski poraz (131:109).

Nuggetsi su bili nemoćni u gostima kod Kingsa, koje predvodi ove sezone “ludi” DeMarcus Cousins, koji je jednostavno u životnoj formi i malo ko ga može zaustaviti pod obručem.

Bio je Cousins koban i za goste iz Denvera sa 30 poena i 11 skokova. Pomagao mu je Rudy Gay sa 29 poena. 

S druge strane, Nuggetsi nisu igrali onako kako se od njih očekuje, posebno ne u defanzivnom dijelu. 

Od samog početka Kingsi su dominirali, vodili u prvoj dionici 21 razlike (40:19), da bi ipak u drugoj četvrtini Nuggesti uspjeli da spuste zaostatak na jednocifren broj. U trećoj četvrtini ponovni raspad gostiju, Kingi su vodili i 35 razlike (105:70).

U zadnjoj dionici, u kojoj su igrali rezervisti, nije se puno toga promijenilo, a konačni rezultat glasio je 131:109. Naš centar Jusuf Nurkić dobio je priliku da igra 13 minuta, a u tom periodu je ubacio šest poena uz 2-4 šut iz igre i 2-3 s linije slobodnih bacanja. Skupio je još pet skokova, dvije asistencije i dvije blokade, ali i šest ličnih greški, pa je ranije završio meč.

Najefikasniji igrač Nuggetsa bio je Randy Foye sa 19 poena, dok su Wilson Chandler i Ty Lawson ubacili po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti