Crna treća četvrtina za poraz Brotnja

ŽKK Jedinstvo i dalje bez poraza

Crna treća četvrtina za poraz Brotnja

Emir Dindić

U sinoćnjem meču 3. kola košarkaškog prvenstva BiH za žene, Jedinstvo je na domaćem parketu savladalo čitlučki Brotnjo sa 98:66.

No kreninmo redom. Nakon 3 minute igre rezultat je bio 0:0, gledali smo grešku za greškom. Seriju Jedinstva otvara Andrea Pinter sa 8 koševa za redom i tek nakon 7 minuta igre, Mia  Čarapina ubacuje prve koševe za Brotnjo, za 8:2. Dobra odbrana cijele ekipe i nezaustavljiva Andra Pinter diže prednost Jedinstva na velikih 14:2, a Čarapina pogadja tricu za 14:5. Do kraja četvrtine Jedinstvo preko Pinter i Zubak stižu do 26:13.

U drugom periodu gošće iz Čitluka prikazale su svoju bolju igru, te su preko Aleksandre Stojanovske i Marije Tošić odigrale najbolju dionicu na čitavoj utakmici, ali i ovu četvrtinu, opet preko Pinter i Zubak, Jedinstvo dobija sa 23:21 i na poluvrijeme se odlazi kod rezultata 49:34.

Ako su se gošće pokazale kao dostojan protivnik u prvom dijelu, i držale kakav-takav priključak, domaće košarkašice su se pobrinule da tako ne bude u nastavku. Čarapina na startu poluvremena pogađa trojku za 49:37 i onda  stiže nevjerovatna serija od 27:0 košearkašica Jinstva čime je sve bilo riješeno. Do kraja, gošće uspjele da daju još pet poena, ali slaba je to utjeha za ovu katasrofu.

U četvrtoj četvrtini sve su igračice dobile priliku da igraju i sa jedne i sa druge strane, a u redovima domaćih igračica posebno se istakla Jovana Maltez koja je za 8 minuta postigla 12 poena. Ova četvrtina se završila 22:25 u korist gošći i za konačnih 98:66.

ŽKK Jedinstvo Tuzla- ŽHKK Brotnjo 94 98:66 (26:13; 23;21; 27:7;22;25)
TUZLA-Mejdan,  mala dvorana gledalaca: 150. Sudije: Karović Ernad, Bilić Ivan

ŽKK JEDINSTVO: Periša 7, Bešić 12, Gojković, Dindić, Pinter 16, Maltez 12, Zubak 15, Ferhatović 10, Kovačević 8, Jusufagić 4, Softić 6, Petrović-Beširović 8. Trener: Jurčenko Goran

ŽKK Brotnjo 94: Stojanovka 18, Lokmić 13, Musa 3, Čarapina Mia 23, Barbarić, Čarapina Monika, Gakić, Krasić, Tošić 9, Barbarić. Trener: Dugandžić Josip.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.