Crvena zvezda ponovo bolja od Laborala

CSKA bolji od Barcelone

Crvena zvezda ponovo bolja od Laborala

U tri do sada završene utakmice 9. kola košarkaške Eurolige pobjede su ostvarile domaće ekipe. 

U okviru grupe D Crvena zvezda je na domaćem parketu savladala Laboral Kutxu sa 81:65, ali rezultat utakmice Beograđanima nije ništa značio jer su već ranije izgubili sve šanse da prođu u drugi krug. 

Sjajnu utakmicu odigrao je reprezentativac Slovenije Jaka Blažić, koji je postigao 24 poena, Charles Jenkins je dodao 11, dok je kod španskog kluba prvo ime bio Walter Hodge sa 15 poena. 

U jednom od derbija kola CSKA je u Moskvi bio bolji od Barcelone rezultatom 79:65. Najbolji u pobjedničkom timu bili su Sonny Weems sa 15 i Nenad Krstić sa 12, dok je kod Barcelone Brad Oleson sa 14 poena bio bolji od ostalih. 

Žalgiris je na domaćem parketu protiv Anadolu Efesa slavio pobjedu koja ga je približila plasmanu u drugi krug. U pobjedi Litvanaca od 65:63 prvo ime bio je Justin Dentmon sa 23 poena, a u redovima Efesa najbolji je bio Semih Erden sa 14 poena i 13 skokova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.