Crvena zvezda preko Mega Leksa do finala
Foto: EPA

Superliga Srbije

Crvena zvezda preko Mega Leksa do finala

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale košarkaške Superlige Srbije pobjedom nad Mega Leksom rezultatom 84:75.

Beogradski tim je slavio sa 2:0 u seriji i tako izborio plasman u svoje šesto uzastopno finale, a za 18. titulu u klupskoj historiji će se boriti sa boljim iz duela FMP - Partizan (1:0).

Zvezda je nakon prvog poluvremena utakmice u Sremskoj Mitrovici vodila rezultatom 47:39, da bi se Mega u trećoj dionici u potpunosti vratila u meč. Ipak, crveno-bijeli su u posljednjoj četvrtini ubacili u brzinu više i na kraju stigli do sigurne pobjede.

Najefikasniji igrač Crvene zvezde bio je Thompson sa 15 poena, Jenkins je ubacio 14 a Kuzmić 10 poena. Megu je sa 14 poena predvodio Ognjen Jaramaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi