Crvena zvezda šampion Srbije nakon 17 godina!

Prekinuta dominacija Partizana

Crvena zvezda šampion Srbije nakon 17 godina!

Košarkaši Crvene zvezde su večerašnjom pobjedom nad Partizanom rezultatom 58:54 stigli do šampionske titule u Srbiji, čime su prekinuli trinaest godina dugu vladavinu Partizana. Zvezda je do novog trofeja stigla sasvim zasluženo ukupnim rezultatom 3:0 u seriji.

Prvo poluvrijeme pripalo je Partizanu, koji je na odmor otišao sa devet poena prednosti (37:28). U nastavku je Partizan ubacio svega 17 poena, dok sa druge strane ni Zvezda nije bila pretjerano efikasna, ali dovoljno dobra da stigne do nove pobjede. 

Ovo je za Crvenu zvezdu bila prva titula nakon sedamnaest godina čekanja. Osim titule u Srbiji, Zvezda se prethodno već okitila pobjedničkim peharima u ABA ligi i u Kupu Srbije, pa se može reći da je iza ekipe Dejana Radonjića sezona iz snova.

Srbija, finale:

Crvena zvezda - Partizan 58:54 (3:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti