Crvena Zvezda u odličnom izdanju ostavila Maccabi bez šansi u Beogradu

Važan trijumf beogradskog tima

Crvena Zvezda u odličnom izdanju ostavila Maccabi bez šansi u Beogradu

Košarkaši Crvene Zvezde večeras su došli do jako važne pobjede u 28. kolu Eurolige nad telavivskim Maccabijem rezultatom 92:76. 

Nisu Beograđani odavno odigrali ovako dobru i zrelu partiju kao večeras. Igrali su Beograđani sjajno u napadu cijelim tokom ovog susreta, Maccabi nije imao odgovor za bezbroj rješenja u napadu beogradskog tima i sve to je rezultiralo ovom velikom i vrijednom pobjedom tima Dragana Šakote. 

Sva priča je završena u trećem periodu u kojem je Zvezda razbila Izraelce s 30:15 i u zadnjih 10 minuta ušla s komotnih 20 razlike. Sjajnu večer imali su Kevin Punter i Billy Baron. Svaki je zabio po 22 koša i svakako su najzaslužniji za ovaj trijumf a sjajan je bio i Štimac s 12 poena i isto toliko skokova. Bolji od ostalih kod Maccabija bio je Tyler Dorsey s 19 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi