CSKA bez većih problema do trijumfa u Vilniusu

Armejci došli do petog trijumfa u Euroligi

CSKA bez većih problema do trijumfa u Vilniusu

U drugom susretu ovog kola Lietuvos je u Vilniusu dočekao moskovski CSKA. Pred Litvancima je bio težak zadatak. Gosti su očekivano slavili, 71:62.

Lietuvos je na polovini regularnog dijela sezone na petom mjestu u grupi, sa samo jednom pobjedom na kontu. Gosti su slavili u četiri susreta do sada. Neugodan poraz doživjeli su na svom parketu u prošlom kolu od Barcelone. CSKA bolje otvara susret, ali se domaćin vraća i nakon pet minuta igre vodi 8:6. Lietuvos je došao do prednosti 16:10, sve poene za Armejce postigao je Sasha Kaun. Gosti su ipak u posljednjoj minuti došli na samo dva poena zaostatka. U nastavku prvog poluvremena igra koš za koš, a CSKA na odmor odlazi sa prednošću, 33:32. 

 

U nastavku su proradili Miloš Teodosić i Sony Weems, a sa njima i CSKA. Gosti su nakon pet minuta igre imali vodstvo, 46:38. U posljednju četvrtinu CSKA ulazi sa sedam poena viška. Izabranici Ettorea Messine mirno su priveli susret kraju i slavili pobjedu, 71:62. Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Sony Weems sa 19 postignutih poena, dok je Teodosić dodao 13. U redovima domaćina Leon Radošević je postigao 17. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.