CSKA i dalje bez poraza

CSKA i dalje bez poraza

CSKA je prva ekipa Eurolige koja je stigla neokrznuta do svih pet pobjeda iz isto toliko utakmica. U Moskvi su "vojnici" Jonasa Kazlauskasa pred 4 900 gledalaca bili bolji od Unicaje (77:66).

Iako protiv sebe sada već imaju zakon velikih brojeva, ali večeras i odličnu ekipu Unicaje, sastav kombinovan od zvijezda selekcija Rusije i Srbije, bez većih problema došao je do još jedne pobjede.

Treća četvrtina je riješila pitanje pobjednika, a završena je rezultatom 28:9. U zadnjoj dionici Unicaja odličnom odbranom dolazi na zaostatak od samo 6 poena. Teodosić svojom trojkom u tim momentima neutralizira povratak Unicaje u igru.

Teodosić je ujedno bio i najbolji pojedinac susreta sa 19 poena i 4 asista. Kirilenko ja dodao 17 i 9 skokova, dok je Krstić upisao 12 koševa. Kod gostiju Freeland 14 poena uz 9 skokova, Valters i Darden po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.