CSKA i Real nastavili seriju pobjeda, slavila i Barcelona

Euroliga

CSKA i Real nastavili seriju pobjeda, slavila i Barcelona

Midhat Šljivak

Košarkaši CSKA iz Moskve nastavili suseriju pobjeda u Euroligi, a večeras su slavili u Kaunasu protiv Žalgirisa rezultatom 87:73.


Nakon neizvjesne prve četvrtine koju je CSKA dobio rezultatom 16:15, u drugoj četvrtini mnogo bolja igra gostiju, koji na poluvrijeme odlaze sa sedam poena razlike 38:31.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u trećoj četvrtini. Ovaj dio igre CSKA je dobio 27:20, pa se u završnih deset minuta ušlo sa 14 poena prednosti 65:51. Završnih deset minuta CSKA je rutinski odradio za četvrtu pobjedu u drugoj fazi.

Miloš Teodosić je sa 24 poena predvodio CSKA, Micov je doda 20, a Krhyapa 15 poena. Kod domaćih Marko Popović je ubacio 16 poena.

Real Madrid je u španskom derbiju slavio na gostovanju kod Unicaje u Malagi 72:64.

Iako je Unicaja vodila većim dijelom susreta, Real je u završnih deset minuta prikazao sjajnu košarku. Ovaj period su dobili 29:14, i na kraju su došli do pobjede.

Do nje ih je predvodio Rudy Fernandez sa 15 poena, a Krunoslav Simon je ubacio 16 poena za Unicaju.

Barcelona je slavila kod Bešiktaša rezultatom 73:59. Katalonci su sve dileme oko pobjednik susreta riješili sjajnom igrom u završnoj četvrtini koju su dobili 22:11, te su zasluženo slavili pobjedu.

Ante Tomić je predvodio Barcu sa 15 poena, dok je kod Bešiktaša  Curtis Jerrells ubacio 17 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.