CSKA korak od Pariza
Teletović i Khryapa su bili najbolji u svojim klubovima

Caja pred ispadanjem

CSKA korak od Pariza

CSKA je i u drugoj utakmici protiv Caja Laborala upisao ubjedljivu pobjedu (83:63) i poveo sa 2-0 u seriji koja se igra na tri pobjede. Mirza Teletović je ponovo bio najbolji kod Caja Laborala.

Sljedeće sedmice na rasporedu je treća utakmica u Victoriji, a eventualna četvrta ponovo u Victoriji, a ukoliko slučajno bude trebala peta, ona će se igrati u Moskvi.

Večerašnja utakmica upotpunosti je bila repriza one prije dva dana. Caja Laboral se držao u prvom poluvremenu, a kada ih je sustigao umor, širina klupe CSKA odnijela je pobjedu. U redovima španskog tima samo se Brad Oleson nije upisao u strijelce, ali to nije nikakav pokazatelj.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma izjednačeno. Nakon deset minuta igre CSKA je imao poen prednosti (19:18), a ta prednost je do poluvremena narasla na pet poena (35:30). Kao i prije dva dana tu je završila sva neizvjesnost oko pobjednika.

Drugo poluvrijeme je počeo u velikoj seriji domaćih košarkaša koji su vrlo brzo napravili veliku razliku. Na kraju treće četvrtine prednost moskovskog tima iznosila je velikih 18 poena (59:41). Posljednjih deset minuta je bio samo rutinski posao za domaće košarkaše.

Najbolji igrači u pobjedničkom timu bili su Victor Khryapa i Ramunas Šiškauskas sa po 14 poena,  a Trajan Langdon i Zoran Planinić su dodali po 12. U redovima Caja Laborala najbolji su bili Mirza Teletović sa 11 poena i 5 skokova, a 11 poena je ubacio i Tiago Splitter, ali je njegov skakački dio posla izostao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.