CSKA lagano protiv Caje

Pobjeda CSKA

CSKA lagano protiv Caje

Midhat Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su večeras na svom parektu ekipu Caje Laboral 89:78, te su na taj način poveli sa 1:0 u seriji.

Od samog početka susreta CSKA je bio mnogo bolji. Već nakon prve četvrtine stvorili su sedam poena prednosti 26:19, da bi sa odličnom igrom nastavili i u drugoj četvrtini. I ovaj dio igre su riješili u svoju korist rezultatom 24:16, te su na poluvrijeme otišli sa plusom od 15 poena 50:35.

CSKA je vodio ubjedljivo i većim dijelom nastavka susreta. Nakon 30 minuta igre prednost je i dalje iznosila 15 razlike,  73:58. U završnoj dionici Caja je uspjela smanjiti prednost na 11 poena razlike 89:78, ali više od toga nisu mogli.

Sonny Weems je sa 19 poena predvodio CSKA do pobjede, a odličnu utkamicu su pružili i Teodosić sa 17, te Kuan i Krstić sa po 16 poena. Kod Caje Fabien Cause je ubacio 17 poena, a Andres Nocioni je dodao 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.