CSKA lako protiv Brose Basketsa

Euroliga

CSKA lako protiv Brose Basketsa

CSKA je nakon pobjede nad Brose Baskets (94:74) i nakon 2. kola Eurolige bez poraza. U prvoj utakmici večerašnjeg programa gosti iz Njemačke niti jednom nisu ugrozili u ovom susretu nedodirljii ruski sastav.

Igrači CSKA su već u prvih 20 minuta imali značajniju prednost od 17 poena (47:30). Treća četvrtina je ponudila nešto jači otpor gostiju (24:22), kao i četvrta (23:22) ali sve to skupa nije moglo nauditi Kirilenku, Teodosiću i ostalima. Ovom pobjedom domaći košarkaši su u svojoj dvorani pred 4 351. gledateljem potvrdili bodove iz Kaunasa osvojene u kolu koje je prošle sedmice otvorili Euroligu.

Nevjerovatno uspješan šut su imali igrači domaće ekipe, čak 69%. Postotak je to nakon kojeg bi i mnogo jače ekipe pale ove noći u Moskvi. Kada tome dodamo nadmoć Moskovljana u skoku (30:20), ali i u asistencijama (25:14), onda loša noć Nijemaca i nije nešto što bi im se moglo zamjeriti.

Krstić je bio apsolutno precizan. Za dva poena ovaj je košarkaš je gađao 9/9, uz još jedno slobodno to je iznosilo 19 poena. Svemu tome treba dodati i četiri skoka, dvije ukradene i jednu asistenciju (prvo ime meča bez ikakve sumnje). Vorontsevich je dodao još 13 poena uz pet skokova i Kirilenko 12 koševa uz jedan skok manje. Teodosić je bio na svom razigravačkom nivou od četiri asistencije i osam poena.

Kod gostiju Pleiss 19, Jenkins 15 i Tucker 10. Njima dodajmo još i Predraga Šuputa, koji je upisao osam poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.