CSKA nakon produžetka slavio u Ljubljani
Odličnu utakmicu su odigrali CSKA i Olimpija

Euroliga

CSKA nakon produžetka slavio u Ljubljani

Kompletirano je deveto kolo košarkaške Eurolige. Postignuti su očekivani rezultati, osim domaćeg poraza Unicaje od francuskog Orleansa.

Maccabi je bez problema slavio pobjedu protiv Lottomatice 79:59. Chuck Eidson je sa 23 poena bio lider Maccabija, David Bluthenthal je dodao 15, dok su Ricky Minard sa 14 i Andre Hutson sa 12 poena bili najbolji pojedinci tima iz Rome.

Barcelona je upisala novu pobjedu. Katalonski tim je slavio na gostovanju kod Asvela (90:64), a prvo ime Barcelone bio je Juan Carlos Navarro sa 15 poena, Pete Mickeal je dodao 13, a Ali Traore je sa 19 poena predvodio Asvel.

Najveće iznenađenje večeri priredio je francuski Orleans koji je slavio u Malagi kod Unicaje sa 88:72. Cedrick Banks je predvodio pobjednički tim sa 23 poena, a Justin Doellman je dodao 18. Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom kod Unicaje bio je Gregorios Printezis sa 18 poena i 7 skokova.

CSKA Moskva je nakon produžetka slavio u Ljubljani protiv Olimpije sa 80:77. Prvo ime utakmice bio je Trajan Langdon sa 21 poenom i 8 skokova, J.R.Holden je dodao 19, a Victor Khryapa 11 poena i 14 skokova. Matt Welsh je sa 18 poena bio najefikasniji kod Olimpije, a Edin Bavčić je upisao 7 poena i 4 skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.