CSKA nanio prvi ovosezonski poraz Realu!

Madriđani napokon pali

CSKA nanio prvi ovosezonski poraz Realu!

Košarkaši Real Madrida doživjeli su prvi ovosezonski poraz u okviru košarkaške Eurolige. 

Nakon 13 uzastopnih pobjeda igrači Pabla Lassa napokon su položili oružje. Bolji od Kraljevskog kluba bio je CSKA Moskva, koji je na domaćem parketu slavio pobjedu rezultatom 85:71. 

Domaći košarkaši predvođeni vrlo dobrim Nenadom Krstićem krenuli su odlično od prve minute, i već nakon prvih deset minuta imali su 13 poena prednosti (23:10). Real se vrlo dobrom igrom u drugom i trećem periodu vratio u utakmicu i u posljednjih deset minuta ušao sa samo četiri poena zaostatka. 

Međutim, domaći košarkaši su u posljednjih deset minuta odigrali na visokom nivou i slavili pobjedu. Prvo ime domaćeg sastava bio je Nenad Krstić sa 18 poena, Andrej Vorontsevič i Vladimir Micov su dodali po 14. 

U redovima Kraljevskog kluba najefikasniji je bio Sergio Rodriguez sa 19 poena, Sergio Llull je dodao 15, a Nikola Mirotić 13. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.