CSKA nastavio seriju

Zagreb poražen u Moskvi

CSKA nastavio seriju

Midhat Šljivak

Prvu utakmicu 8.kola Eurolige odigrali su u Moskvi CSKA i Zagreb. Na kraju je domaći tim upisao i osmu pobjedu u ovoj sezoni, a konačan rezulatat je glasio 87:74.

Zagreb je u utakmicu ušao hrabro jer nisu imali šta da izgube u ovom susretu. Prvih deset minuta riješili su u svoju korsit rezultatom 23:18, no CSKA nakon toga dodaje gas, pa već do poluvremena ostvaruju devet poena prednosti 43:34.

Treći period donosi sjajnu igru Mrava. Ponovo su u jednom trenutku imali vodstvo, ali u posljednji period se ušlo sa dva poena prednosti u korist domaćina 60:58.

U posljednjoj četvrtini ruski prvak nije dopustio da Zagreb napravi iznenaađenje, pa su sasvim zasluženo upisali novu pobjedu u Euroligi.

Jamont Gordon je u pobjedničkom sastavu bio najefikasniji sa 18 poena, dok su kod Zagreba Krunoslav Simon sa 21, te Josh Heytvelt sa 19 poean bili najbolji pojednici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.