CSKA pobjedom u Vitoriji otišao na Final Four

CSKA na Final Fouru

CSKA pobjedom u Vitoriji otišao na Final Four

Midhat Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA savladali su večeras kao gosti ekipu Caje Laboral 94:85  te su na taj način sa ukupnih 3:1 u četvrtfinalnoj seriji prošli na Final Four u Londonu.

CSKA je igrala odlično od samog početka u ovom susretu, ali ništa slabiji nije bio ni domaći tim. U izvanrednoj košarci u prvoj dionici igralo se koš za koš, a CSKA je nakon prvih 10 minuta igre imala dva poena prednosti 22:20. Identična igra viđena je i u drugoj četvrtini. Nijedan tim nije uspio da se odvoji na veću razliku, a na poluvremenu je moskovski tim i dalje vodio sa dva razlike 36:34.

Pobjednika u ovom susretu je odlučila treća dionica. CSKA je ubacio u brzinu više, te su u potpunosti dominirali utakmicom u ovom periodu igre. Nakon 30 minuta igre u ovoj utakmici, CSKA je stekao 13 poena prednosti 77:54.

CSKA je u zadnjoj četvrtini laganom igrom mirno čuvala prednost. Nisu dopuštali Caji da im se previše približi, te su na kraju sasvim zasluženo stigli do pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe Evrope.

Trojac Krstić, Weems i Khryapa je ubacio po 19 poena u ovom susretu, dok je kod Caje najefikasniji bio Fabien Causer sa također 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.