CSKA potpisao Radenovića
Radenović je jedan od najperspektivnijih igrača u Evropi

Euroliga

CSKA potpisao Radenovića

Nakon teške povrede Matjaža Smodiša zbog koje bi prema prvim prognozama mogao čak i završiti karijeru, uprava moskovskog CSKA  je djelovala brzo i u svoje redove dovela jednog od najboljih mladih igrača Evrope Ivana Radenovića iz Panelliniosa.

Radenović je u karijeri igrao za beogradski Partizan, Gironu i Panellionios, a nastupao je i za Univerzitet Arizona u SAD-u.

Prošle sezone je u dresu grčkog sastava Radenović imao statistiku od 14,9 poena i 4,4 skoka po utakmici. Ovog ljeta bio je u kombinacijama za prelazak u Caju Laboral, a spominjao se i povratak u Partizan, ali do toga nije došlo. Na kraju je Radenović završio u redovima ruskog prvaka, a vjerovatno nema razloga za nezadovoljstvo zbog ovakvog razvoja situacije.

Radenović ima 25 godina, visok je 208 cm, igra na poziciji krilnog centra, ali se vrlo dobro snalazi i na poziciji klasične petice, što je i utjecalo na odluku trenera CSKA Evgenya Pachoutina da ga uzme u svoje redove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti