CSKA pregazila i Cibonu
Siskauskas je ubacio 14 poena

Euroliga – TOP 16, 2. kolo

CSKA pregazila i Cibonu

Košarkaši moskovskog CSKA demostrirali su moć i u susretu 2. kola TOP 16 Eurolige. Nakon što su u Istanbulu savladala Fenerbahche Ulker rezultatom 66:48, Rusi su večeras deklasirali i zagrebačku Cibonu rezultatom 87:61.

Od samog početka susreta Moskovljani su diktirali tempo igre i iz minuta u minut povećavali prednost. Već nakon prvih deset minuta igre CSKA je vodila rezultatom 21:13. U drugoj i trećoj četvrtini gosti iz Zagreba donekle su parirali domaćinima, ali su i ova dva perioda igre pripali Langdonu, Siskauskasu i društvu.

Pravu katastrofu „vukovi“ su doživjeli u posljednjih deset minuta igre, kada je odbrana CSKA briljirala i Cibosima dozvolila da ubaci samo 12 poena. Najefikasiniji igrač utakmice bio je Trajan Langdon (18 poena), dok je Ramunas Siskauskas dodao 14 koševa.   

Grupa H
1. CSKA Moskva          2/0
2. Cibona                   1/1
3. Montepaschi            0/1
4. Fenerbahche Ulker   0/1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.