CSKA pregazio Maccabi, Fener bolji od Efesa

Odigrane dvije utakmice 7. kola Eurolige

CSKA pregazio Maccabi, Fener bolji od Efesa

U jednom od najvećih evropskih derbija CSKA Moskva je razbio Maccabi, dok je u turskom derbiju Fenerbahče kao gost bio bolji od Efesa. 

CSKA je na svom parketu u Moskvi potpuno razbio Maccabi rezultatom 100:65. Ponoso Izraela se dobro držao tokom prve tri četvrtine, ali je u posljednjih deset minuta doživio pravi potop. 

Miloš Teodosić je sa 22 poena i 8 asistencija predvodio CSKA do pobjede, Sonny Weems je dodao 16, a Nenad Krstić 14 poena. Joe Ingles je sa 13 poena bio prvo ime Maccabija. 

U turskom derbiju Fenerbahče je odličnom igrom u drugom poluvremenu stigao do pobjede protiv Anadolu Efesa rezultatom 71:63. 

Bojan Bogdanović je postigao 17, a Linas Kleiza 16 poena za pobjednički sastav, dok je Duško Savanović sa 15 poena bio najbolji kod Efesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.