CSKA siguran protiv Partizana, četiri poena Gordića

Euroliga, 7. kolo

CSKA siguran protiv Partizana, četiri poena Gordića

Midhat Šljivak

CSKA iz Moskve je u prvom susretu 7. kola grupe D Eurolige bez većih problema savladao beogradski Partizan rezultatom 78:61.

Partizan je dosta dobro odigrao 15 minuta ovog susreta. Bili su konkurentan rival, u nekoliko navrata su imali prednost, ali je CSKA, ipak, uspio na vrijeme prelomiti utakmicu u svoju korist. Nakon pre dionice Partizan je imao samo minus jedan 23:22.

Drugi period je serijom 5:0 otvorio Partizan, ali su potom jednostavno stali. Serijom 12:2 CSKA preuzima vodstvo, te iz minute u minut lagano podiže prednost. Na poluvrijeme je CSKA otišao sa plusom od 12 poena, 48:36.

U nastavku je a parketu postojao samo CSKA. Prednost je konstanto rasla, a nakon 30 minuta igre Armejci su vodili 61:48. Posljednjih deset minuta CSKA je igrao onoliko koliko im je potrebno. Prednost je dodatno narasla, te je u jednom trenutku bila 24 razlike 78:54. Ipak, Partizan je uspio smanjiti do kraja na 17 razlike.

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Sonny Weems sa 14 poena, Dionte Chirstmas je ubacio 13, dok su kod crno-bijelih Milosavljavić i LUčić ubacili po 12 poena. Nemanja Gordić je za 15 minuta na parketu ubacio četiri poena, te je imao tri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.