CSKA teško do pobjede nad Lietuvos Rytasom

Počela Euroliga

CSKA teško do pobjede nad Lietuvos Rytasom

Midhat Šljivak

Košarkaši moskovskog CSKA pobjedom su startovali u novoj sezoni Eurolige. Na svom parketu su u okviru grupe D ugostili Lietuvos Rytas, te su uz dosta muke slavili pobjedu rezultatom 75:73.

Odigrao je Rytas odlično ovaj susret i da su pobijedili ne bi bilo nezasluženo. Nakon prve četvrtine imali su prednost od tri poena 23:20, ali su potom odigrali katastrofalan drugi period kojeg je CSKA dobio 26:14, te je ruski tim na poluvrijeme otišao sa vodstvom od devet razlike 46:37.

Ipak, Rytas se u utakmicu vratio sjajnom igrom u trećem periodu. Odbrana je funkcionisala jako dobro, te je litvanski tim ovaj period riješio u svoju korist 15:8, pa se u posljednju dionicu ušlo vodstvom CSKA od dva poena razlike 54:52.

Posljednja četvrtina donijela je dosta uzbuđenja. Poenima Leona Radoševića na nešto više od minute do kraja Rytas je imao četiri razlike 71:67, ali zahvaljujući najviše Sonnyju Weemsu CSKA je uspio na kraju uz dosta muke doći do pobjede.

Weems je susret okončao sa 14 poena, Khryapa i Krstić su doali po 12, dok je kod Rytasa Seibutis ubacio 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.