CSKA teško do pobjede protiv Darussafake
Moskovski CSKA teže od očekivanog svladao je večeras odličnu Darussafaku

Gosti imali prigodu nakon što su vodili u poluvremenu

CSKA teško do pobjede protiv Darussafake

Teškom mukom moskovski CSKA je svladavo večeras odličnu Darussafaku u sklopu 3. kola Eurolige. Slavili su Rusi rezultatom 80:75, vidljivo umorni nakon pobjede u Tel Avivu od prije dva dana.

Odigrala je Dačka odličnu utakmicu u Moskvi, vodila na poluvremenu čak 7 razlike, no užasno loša treća četvrtina koju je CSKA dobio sa 26:10 u konačnici je koštala ekipu iz Istanbula pobjede do koje su uz malo više koncentracije možda mogli i doći.

Otvorili su Turci utakmicu pred sami kraj unatoč vodstvu CSKA od 14 razlike početkom zadnjeg perioda, ali snage za potpuni preokret nije bilo. Correy Higgins sa 14 poena od kojih je veliku većinu postigao u drugom poluvremenu najzaslužniji je za novu pobjedu CSKA. Kurbanov je dodao 13 poena a Cacho Rodriguez 11.

Michael Eric i Stanton Kidd sa po 15 koševa, te McCallum sa 14 najbolji kod večeras odlične Darussafake. 

Top Komentari

Saad
Na poluvremenu CAK 7 razlike...novinara i kurca haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi