CSKA treći u Evropi

Rusi nakon produžetka nadigrali Partizan

CSKA treći u Evropi

M. Skaka

Košarkaši Partizana poraženi su u meču za treće mjesto na Final Fouru Eurolige. U još jednoj triler završnici CSKA je stigao do pobjede tek nakon produžetka (90:88).

CSKA je imao prednost i u finišu regularnog vremena, ali je McCaleb izborio produžetak u posljednjem napadu u kojem je za 5 sekundi uspio preći čitav teren u položiti za 78:78.

Rusi su bolje otvorili meč, stigli do ranog vodstva od 10:3 i 18:8, ali se Partizan brzo vratio u igru, da bi zakucavanjem Marića na kraju poluvremena stigli na samo tri poena zaostatka (47:44).

Drugo poluvrijeme odlično je počelo za Beograđane. Agresinom odbranom i odličnim šutem koji je služio obje ekipe tokom cijelog susreta Partizan je stigao i do prve prednosti kod 51:49, a prvenstveno zahvaljujući dominantnom Mariću uspio tu prednost i odbraniti do početka posljednjeg perioda. U finišu, Moskovljani preuzimaju prednost i trojkom Nikite Kurbanova odlaze na 73:69. Nakon toga Rašić polaže za 73:71, a Roberts započinje penal završnicu sa samo jednim pogođenim bacanjem. Sa linije slobodnih bacanja gađao je i Šiškauskas, pa onda Marić i Langdon da bi 9 sekundi prije kraja bio fauliran McCaleb koji je pogodio oba bacanja. Na drugoj strani Hrijapa je pogodio samo jedno i otvorio Beograđanima mogućnost da izjednače u posljednjih 5 sekundi što McCaleb nije propustio.

Produžetak je otvoren poenima Partizana, tačnije trojkom Kecman, ali se Rusi nisu dali. Partizan je trojkom Božića otišao na 86:82, a onda je Langdon smanjio zaostatak. U triler završnici Rašić je pogodio za minimalnu prednost Partizana (88:88), ali su samo dvije i pol sekunde bile dovoljne JR Holdenu da pogodi trojku sa veliko slavlje Moskovljana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.