CSKA ubjedljiv protiv Caja Laborala
Khryapa je bio jedan od boljih u pobjedi CSKA

Završen prvi susret četvrtfinala Eurolige

CSKA ubjedljiv protiv Caja Laborala

U prvoj utakmici četvrtfinala košarkaške Eurolige CSKA je u Moskvi slavio ubjedljivu pobjedu protiv Caja Laborala (86:63). Tim našeg Mirze Teletovića ni jednog trenutka nije ozbiljnije ugrozio domaćina.

U svim segmentima igre pobjedu su odnijeli domaći košarkaši. Gosti su jedino imali bolji procenat šuta za tri poena, ali su uprkos povratku Tiaga Splittera potpuno nadskakani.

Od samog početka utakmice CSKA je uspostavio nadmoć na parketu. U prvih dvadeset minuta trojica igrača CSKA, Planinić, Langdon i Kaun imali su stopostotan učinak, a Šiškauskas 80 posto šut za dva poena.

Nakon prve četvrtine domaćin je vodio sa plus pet (24:19), a u drugoj četvrtini ta prednost je narasla do velikih dvadeset poena (49:29). Prednost CSKA nije se topila ni u nastavku utakmice, naprotiv, ona je pred posljednjih deset minuta iznosila ogromnih 26 poena (70:46).  U posljednjih deset minuta domaćin je održao prednost i slavio pobjedu rezultatom 86:63.

Igrači moskovskog kluba su imali čak 14 skokova više (36:22), a osam manje izgubljenih lopti (7:15). CSKA je pokazao da je veliki favorit u ovoj seriji i da su igrači CSKA pravi majstori za knock out fazu, što već godinama pokazuju.

Prvo ime CSKA bio je Andrey Vorontsevich sa 15 poena i 7 skokova, Viktor Khryapa je dodao 14 poena, Ramunas Šiškauskas 13 poena, 5 skokova i 5 asistencija, dok su kod Caja Laborala najbolji bili Mirza Teletović i Fernando San Emeterio, koji su ubacili po 11 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.