Curry se vratio i u ludom meču uništio Trail Blazerse

NBA, play off

Curry se vratio i u ludom meču uništio Trail Blazerse

Košarkaši Golden State Warriorsa poveli su sinoć 3:1 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije protiv Portland Trail Blazersa nakon trijumfa 132:125.

Gosti su sjajno otvorili meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 26:18. Drugi period donio je mnogo poena s obje strane, a i tu su se gosti nešto bolje snašli te su na odmor otišli sa plus deset (67:57).

Sve ono dobro što su gosti napravili u prvom poluvremenu, prosuli su u trećoj četvrtini, kada su izgubli sa devet razlike, te su Trail Blazersi nakon četvrte dionice uspjeli stići i do produžetka. Ipak, tamo su se bolje snašli Warriorsi skoji su slavili sa 21:14 te poveli 3:1.

Meč je obilježen povratkom Stepha Curryja nakon povrede koljena i to u maestralnom stilu. Curry je ubacio 40 poena u pobjedi svog tima, dok je Thompson dodao 23. S druge strane, Lillard je ubacio 36 poena.

U drugom meču večeri Miami Heat je slavio tešku pobjedu protiv Toronto Raptorsa na domaćem terenu. Oni su nakon produžetka slavili sa 94:87, a do pobjede ih je vodio Wade sa 30 poena, dok je s druge strane Joseph ubacio 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi