Curry van stroja: Nepoznat datum povratka na parket
Foto: EPA

Bek Mavericksa povrijeđen

Curry van stroja: Nepoznat datum povratka na parket

Playmeker/bek šuter Dallas Mavericksa, i brat jednog od najboljih košarkaša današnjice Stepha Curryja, Seth Curry će sigurno propustiti početak nove sezone zbog povrede noge, a datum njegovog povratka na NBA parkete još uvijek nije poznat.

Seth Curry jem naimem zadobio frakturu tibije lijeve noge, a njegova povreda je težak udarac za Dallas pred početak nove sezone. 

Iako je u prošloj sezoni dijelio minutažu sa iskusnim Wesleyjem Matthewsom, Curry je igrao zapaženu ulogu u ekipi Mavericksa.

U sezoni 2016/2017 je za prosječno 29 minuta na parketu bilježio 12.8 poena, 2.7 asistencija i 2.5 skokova po utakmici.

Seth Curry je tokom prve tri sezone u NBA ligi dosta "lutao", te promijenio čak četiri ekipe (Memphis Grizzlies, Cleveland Cavaliers, Phoenix Suns i Sacramento Kings) prije nego što se odlično uklopio u ekipu Dallas Mavericksa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi