Čuveni trener u oporuci ostavio po 200 dolara za večeru svim igračima koje je trenirao

Dean Smith je jedinstven

Čuveni trener u oporuci ostavio po 200 dolara za večeru svim igračima koje je trenirao

M. Šljivak

Čuveni košarkaški trener koji je slavu stekao s univerzitetom North Carolina Dean Smith imao je zanimljivu posljednju želju.

Smith je od 1961. do 1997. godine vodio ovaj univerzitet i osvojio je dva naslova prvaka, a kroz njegove ruke prošle su istinske zvijezde NBA lige.

Tako je na ovom univerzitetu vodio imena kao što su Michael Jordan, Vince Carter, James Worthy, Antawn Jamison, Sam Perkins, Rasheed Wallace, Phil Ford, Jerry Stackouse, Charles Scott, Brad Daugherty...

Legendarni stručnjak je preminuo 2015. godine, a u oporuci koju je napisao odlučio je poslati 200 dolara svakom igračku kojeg je trenirao u 36-godišnjoj karijeri.

Novac su njegovi advokati poslali na adrese košarkaša kako bi ih počastio posljednjom večerom i uz novac je stajala poruka.

"Uživajte u večeri na u čast trenera Deana Smitha".

Top Komentari

Korektor
Veliki gospodin.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti