Da li je “Pecara” ponovo osvojiva?
Sloboda Dita potajno se nada ulasku u NLB ligu

Liga 8 BiH za košarkaše, 1. kolo

Da li je “Pecara” ponovo osvojiva?

Liga 13 BiH je iza nas, a pred nama Liga 8, a upravo je u Ligi 13 Sloboda Dita nadigrala Širokobriježane oba puta.

No, završnica za prvaka će proteći u drugačijoj atmosferi nego u prvom dijelu sezone.

Široki Eronet svjestan je činjenice da bi svaki poraz, posebno na svom parketu značio veliki korak unazad.

“Situacija je drugačija nego u prvom dijelu sezone kada je praktično bilo svejedno hoćemo li izgubiti ili dobiti. Više nemamo prava na kiks stoga moramo krenuti sa pobjedom”, istakao je Josip Vranković, strateg Širokobriježana.

U taboru Sloboda Dita takođe ne kriju visoke ambicije.
“Dva puta smo u ovoj sezoni savladali Široki Eronet, ali pred naš novi okršaj moram priznati kako su blagi favoriti. Od naše prve utakmice Široki je pretrpio bitne izmjene. Doveo je kvalitetne igrače i sigurno će željeti slaviti u 1. kolu. Žrijeb nas nije mazio, ali se ne bojimo nikoga. Niti poraz nije propast, jer Liga tek počinje”, kazao je Senad Muminović, trener Tuzlaka koji kao i njegovi igrači priželjkuje nastup u NLB ligi.

U preostala dva meča prve rudne Zrinjski HTM i Igokea Partizan ne bi trebali imati mnogo problema sa Borcem, odnosno Hercegovcem.

Parovi 1. kola

Zrinjski HTM - Borac Nektar (17 sati), Široki Eronet - Sloboda Dita (19), Hercegovac - Igokea Partizan (19). Sinoć su igrali: Bosna ASA BHT - SL IAT Leotar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.