Da se danas bira, ko bi bio MVP najjače košarkaške lige?

Anthony i Durant među najizglednijim kandidatima

Da se danas bira, ko bi bio MVP najjače košarkaške lige?

Jedna od glavnih tema svim zaljubljenicima u NBA ligu i košarku jeste nagađanje ko bi mogao ponijeti titulu najkorisnijeg igrača. 

Ove sezone Carmelo Anthony igra odlično, a osim njegovih velikih brojki i sjanih partija, Knicksi pobjeđuju i nalze se na vrhu Istoka. Da se danas bira MVP to bi definitivno bio Carmelo Anthony. Međutim sezonu ne čini 20-ak utakmica. Knicksi i Melo moraju nastaviti sa odličnim igrama i u nastavku sezone, ako žele trofeje. 

 

"MVP, MVP," odjekivalo je Barclays centrom u utorak navečer, kada je Melo gradskim rivalima Brooklyn Netsima ubacio 45 poena. Melo je na prosjeku od 27.7 poena po susretu, a ispred njega je samo Kobe Bryant, ali Kobejevi Lakersi se pate ove sezone sa omjerom 9-13 i trenutno nisu ni na poziciji koja vodi u doigravanje. Jedan od kandidata je svakako i Kevin Durant, treći po prosjeku ubačenih poena u ligi, a njegova Oklahoma nalazi se na vrhu Zapada sa 18 pobjeda i četiri poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.