Da su ponovili igru iz Sarajeva...

Sloboda završila sezonu

Da su ponovili igru iz Sarajeva...

Sloboda nije imala snage da ugrozi Bosnu u „Mejdanu“. Imali su domaćini veliku podršku sa tribina, bili su motivisani, ali se još jednom pokazalo da je prednost gostiju veća širina.

No, ko zna kako bi se stvari odvijale da je Sloboda imala prednost nakon prvog meča.

“Objektivno, nismo mogli ponoviti onakvo izdanje iz prvog susreta. No, i pored nešto lošije igre u finišu nam se ukazala prilika da anuliramo vodstvo Bosne“, smatra trener Tuzlaka Senad Muminović.

Njegovim izabranicima satisfakcija može biti statistika po kojoj su favorizovane goste nadigrali u većini segmenata. Imali su više skokova, asistencija, ali i izgubljenih lopti.

“Publika je mogla uživati i bio je to pravi spektakl. Bosna je ipak bolja ekipa i zasluženo je prošla dalje“, istakao je Muminović.

Za igrače i stručni štab Slobode, sezona je završena, ali su još jednom pokazali svima kako i u kojem pravcu treba raditi. Bez zvučnih imena, zvijezda... napravili su još jedan korak bliže Bosni, Igokei i Širokom, najboljim timovima u BiH i naredne sezone ne bi trebalo nikoga začuditi ukoliko bi ušli u finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.