Dallas dobro prošao s Butlerom
Caron Butler će imati mjesto u petorci Dallasa

NBA vijesti

Dallas dobro prošao s Butlerom

U sjeni NBA All-Star utakmice dogodio se prvi veliki trade u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Dallas i Washington su obavili razmjenu igrača u kojoj je bilo uključeno njih sedam.

Dallas je pojačan odličnim šuterom Caronom Butlerom, solidnim DeShawn Stevensonom i vrlo korisnim centrom Brendanom Haywoodom koji je u stanju iz večeri u večer upisivati double-double učinak. Dallas je u glavni grad poslao četvoricu igrača, ali neće mnogo žaliti.

U Washington su otišli dvojica solidnih igrača, Drew Gooden i Josh Howard, te dvojica koji su imali vrlo malu minutažu, Quinton Ross i James Singleton. Odlazak posljednje dvojice neće se mnogo osjetiti na rezultatima Maverricksa.

S omjerom 32-20 Dallas je trenutno prvi u Jugozapadnoj diviziji ispred teksaških rivala San Antonija i Houstona, vrlo dobrog New Orleansa i Memphisa. Momčad Ricka Carlisliea ima potencijal da na tom mjestu ostane do kraja regularnog dijela sezone i uzme jednu od prve tri pozicije pred doigravanje.

Ko je bolje prošao u ovom tradeu? Zavisno s koje tačke gledišta pogledamo. Dallas je doveo trojicu igrača na koje odmah može računati, a Butler će vjerovatno imati mjesto u početnoj petorci. Stevenson će biti prva zamjena za Mariona, a Haywood za Dampiera.

S druge strane Washington se oslobodio trojice igrača koji su imali velike ugovore, a dobili su Rossa i Singletona koji nemaju baš visoke ugovore, Howarda čiji je ugovor pri kraju, te solidnog Goodena koji će biti korisna zamjena za Jamisona. Kada pogledamo šta je bila svrha ovog tradea, čini se da su oba tima dobila ono što su htjeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.