Dallas doveo Goodena
Gooden ponovo promijenio klub

Gooden našao novi klub

Dallas doveo Goodena

Dallas Mavericksi su potpisali jednogodišnji ugovor sa vrlo dobrim centrom Drew Goodenom vrijedan 4,5 miliona dolara. Gooden je bio free agent, i cijelo ljeto je vagao ponude Charlottea, Clevelanda i Dallasa, a kad je vidio da mu vrijeme ističe odlučio je prihvatiti ponudu Mavericksa.

Gooden je prošle sezone imao mnogo problema sa povredama, ali i sa privikavanjem na novu sredinu jer je tokom prošle sezone promijenio čak tri kluba. Počeo je u dresu Chicaga, da bi onda bio mijenjan u Cleveland, a na kraju je preselio u San Antonio. Zbog povrede nije mogao pomoći Spursima u doigravanju. 

Tokom cijele karijere imao je problema sa povredama, posebno s lijevim koljenom koje je operisao čak tri puta. Kad je potpuno zdrav i spreman jedan je od najboljih igrača na niskom postu u NBA ligi, a to je glavni razlog što su ga ljudi iz Dallasa i doveli. 

Dallas je ovog ljeta napravio odličan posao. Nakon što su produžili ugovor startnom playu Jasonu Kiddu, doveli su odlično nisko krilo Shawna Mariona, a dovođenjem Goodena najvjerovatnije su okončali posao. 

Tokom prošle sezone imao je prosjek od 11, 9 poena i 7, skok po utakmici. Iako je sa Zapada otišao Shaq, a Yao Ming će zbog povrede propustiti cijelu sezonu, dovođenjem Goodena Zapad ipak neće biti limitiran pod košem, iako, realno gledajući, Gooden i Ming, a pogotovo Shaq ne idu u istu priču nikako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.