Fantastična partija Luke Dončića u pobjedi Dallasa protiv Houstona

Igra u odličnoj formi

Fantastična partija Luke Dončića u pobjedi Dallasa protiv Houstona

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericksa sinoć su na gostujućem parketu pobijedili Houston Rocketse sa 113:100.

Još jedan sjajan meč odigrao je Luka Dončić koji je vodio Dallas do pobjede u Houstonu. Od samog početka gledali smo odličan meč i bilo je jasno da nas očekuje dosta uzbuđenja.

Dallas je sjajno otvorio utakmicu i nakon prve četvrtine gosti su imali prednost od 33:21. Oni su uspjeli i i nastavku da održe istu rezultatsku prednost, a na pauzu se otišlo kod rezultata 61:49 za goste.

Houston je u nastavku meča pokušao da preokrene rezultat u svoju korist, ali jednostavno nisu imali rješenje za sjajne Maverickse koje je do nove pobjede predvodio nevjerovatni Dončić. Na kraju gosti su slavili rezultatom 113:100.

Dončić je meč završio sa trible double učinkom jer je ubacio 33 poena, te je dodato još 16 skokova i 11 asistencija. U ovom timu istakao se i Tim Hardaway sa 30 poena.

Što se Houstona tiče najefikasniji bio je Christian Wood sa 23 poena, dok je James Harden imao dosta skromnu noć sa 21 poenom.

Treba izdvojiti i sjajan meč Boston Celtica koji su u gostima savladali Toronto Raptorse sa 126:114. Goste je do pobjede vodio odlično Jayson Tatum sa 40 poena, a u domaćem timu istakao se Fred VanVleet sa 35 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti