Dončić vodio Dallas do pobjede protiv Oklahome, nestvarna noć za Russella Westbrooka

NBA liga

Dončić vodio Dallas do pobjede protiv Oklahome, nestvarna noć za Russella Westbrooka

E. Čaušević

Košarkaši Dallas Mavericska sinoć su pobijedili Oklahomu City Thunder sa 127:106, a ponovo je veoma dobru partiju odigrao Luka Dončić.

Dallas je vodio od početka utakmice i prvu dionicu dobio je sa 33:24. Oklahoma je bila nešto bolja u drugoj četvrtini, ali to nije bilo dovoljno da smanje zaostatak i na polvrijeme se otišlo kod rezultata 71:63 za Dallas.

Mavericski su meč prelomili u trećoj donici koju su dobili sa 29:20 i već tada je bilo jasno da će upisati pobjedu. Oklahoma se nije uspjela rezultatski vratiti i zakomplikovati utakmicu, te je Dallas na kraju slavio sa 127:106.

Ekipu Dallasa do nove pobjede vodio je sjajni Dončić koji je ubacio 25 poena, te je dodao još sedam asistencija i tri skoka. Istakao se i Kristaps Porzingis sa 20 poena, devet skokova i pet asistencija.

U ekipi Oklahome najefikasniji bio je Aleksej Pokusevski sa 21 poenom, šest skokova i dvije asistencije.

Od sinoćnjih utakmica izdvaja se i pobjeda Washington Wizardsa koji su sa 132:124 bili bolji od Indiane Pacers.

Ovu utakmicu obilježio je nestvarni Russel Westbrook koji je upisao trible-double. Westbrook je ubacio 35 poena, te je dodao čak 21 asistenciju i još 14 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije