Dallas na krilima Ellisa izborio sedmu utakmicu

Bitka za Texas biće odlučena u San Antoniju

Dallas na krilima Ellisa izborio sedmu utakmicu

Teksaški derbi između Dallasa i San Antonija ponudio je još jednu veliku utakmicu. Dallas je na kraju slavi pobjedu i izborio sedmu utakmicu. 

Utakmica je ponudila veliki broj preokreta. Dallas je bolje otvorio utakmicu, vodio je nakon prve četvrtine sa 34:26, ali su Spursi u nastavku meča preokrenuli rezultat u svoju korist. 

Spursi su u posljednji period igre ušli sa prednošću 81:76 i navijači Dallasa su tada mislili da je sve gotovo. Statistika kaže da su Spursi do sinoć imali skor 25-0 u utakmicama u kojima su na gosujućem parketu vodili nakon tri četvrtine. 

Međutim, nisu tako mislili sjajni Monta Ellis i Dirk Nowitzki. Ellis je u posljednjem periodu utakmice ubacio 12 od svojih 29 poena, dok je tricom pet minuta prije kraja donio Dallasu preokret 94:92. Na kraju su navijači Dallasa imali dosta razloga za slavlje. 

Spursi su prije ove serije imali 10 uzastopnih pobjeda protiv Dallasa. Putnika u polufinale Zapadne konferencije odlučiti će sedma utakmica u nedjelju u San Antoniju. Ista situacija je bila i 2006. godine kada je Dallas dobio sedmu utakmicu i izborio NBA finale. 

Spursima ne ide u prilog podatak da Dirk Nowitzki ima 4-0 skor kada su u pitanju sedme utakmice. Sjajno Nijemac, koji je sinoć ppostigao 22 poena, nikada u svojoj karijeri nije izgubio sedmu utakmicu. 

Pored Monte Ellisa i Dirka Nowitzkog, odlično su sinoć u redovima Dallasa odigrali Vince Carter sa 13 poena i 6 skokova, zatim bivši igrač Spursa DeJuan Blair sa 10 poena i 14 skokova, Jose Calderon sa 12 poena i 6 asistencija, te Davin Harris sa 11 poena. 

Prvo ime u redovima Spursa bio je Tony Parker sa 22 poena i 6 asistencija, Tiago Splitter je dodao 19 poena i 8 skokova, Danny Green 17 poena, Tim Duncan 16 poena i 9 skokova, Kawhi Leonard 12 poena i 6 skokova, a Patty Mills 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.