Dallas napravio break

NBA, doigravanje

Dallas napravio break

Adnan Beganović

U drugoj finalnoj utakmici velikog NBA finala Dallas Mavericksi su rezultatom 95:93 savladali Miami Heat, te su tako izjednačili u seriji na 1:1.

Dirk Nowitzki i društvo napravili su break i sada sa mnogo samopoudanja na svom parketu nastavljaju finalnu seriju.  Teksaška momčad pred kraj poluvremena imala je devet poena prednosti, no Miami je do odmora uspio izjednačiti (51:51).

U nastavku igre James, Wade i društvo bili su mnogo bolji i u jednom trenutku imali su 15 poena prednosti (88:73), no na kraju su ipak slavili gosti.

Kod Dalllasa najbolji su bili Nowitzki i Marion. Prvi je uprkos povredi srednjeg prsta lijeve ruke na parketu proveo 42 minute. Njemački košarkaš postigao je 24 poena, kojima je dodao 11 skokova i četiri asistencije. Marion je igrao 41 minutu i pritom je imao učinak od 20 poena, osam skokova i tri asistencije.

S druge strane, kod Miamija su najraspoloženiji bili Wade i James. Prvi je za 42 minute provedene na parketu ostvario učinak od 36 poena, šest asistencija i pet skokova, dok je James na svoj konto upisao 20 poena, osam skokova i četiri asistencije.

NBA finale, 2. utakmica:
Miami - Dallas 93-95 (Wade 36p, 5s, 6a / Nowitzki 24p, 11s, 4a, 5il, Marion 20p, 8s)
(serija je izjednačena na 1-1)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.